Programma - MIC

MIC is opgericht in Hillcrest in Zuid Afrika door Steve Rothquel. Steve begon zijn band in 1989 als een school jongens droom maar kon nooit vermoeden dat ze ooit voor 55.000 mensen in de Amsterdamse Arena zouden staan en een van de Zuid-Afrikaanse popsensaties zouden worden.

MIC bestaat uit 4 mannen: Steve Rothquel, Peter Stainbank, Marlon van Whye and Theran Knighton-Fitt en allemaal dragen ze op hun eigen manier bij: van teksten schrijven tot kleding ontwerpen en als geheel maken ze de dynamische sound of MIC.

'RE: Invention', het album, de tour en de levenstijl. Daar gaat het twaalfde MIC album over. Fris en anders met de pop basis met elementen van hiphop en R&B.
'Freaks, een van de eerste singles van het album was direct al een hit tijdens concerten en dat niet alleen in Zuid Afrika maar ook bijvoorbeeld onder de 2500 tieners tijdens het optreden op de Opwekking Pinksterconferentie 2004.
Andere songs zoals 'chill' over vriendschap en herinneringen of 'Got To Say' of 'New Day' dat een kick start aan je dag wil geven waar je ook bent zijn regelmatig te horen op de Afrikaanse nationale radio zenders.
Steve zegt over 'RE: Invention': 'als band hebben we altijd echt willen zijn en omgaan met echte onderwerpen, zowel in ons eigen leven als dat van fans en vrienden. Veel songs op dit album gaan dus over onze levens en ook over een leven dat we niet willen leven.'
Dit jaar verscheen er ook een DVD met clips en veel extra’s.

Vanaf het allereerste begin is MIC's passie en drijfveer altijd geweest om jonge mensen te bereiken met een positieve boodschap en hen hun dromen zien te bereiken. Hieruit is ook de All Access visie geboren. Ze geven meer dan 40 gratis concerten op high schools door het hele Afrikaanse continent en communiceren ze de dynamische boodschap van hoop, doel en toekomst door Jezus Christus door hun muziek en levensstijl.

Tour organisator Theo van Diggelen: Als ik hoor en zie wat deze mensen doen in hun land dan kan ik maar één ding zeggen: MIC rocks!

Meer info over MIC: www.micweb.co.za.

Terug naar Programma