Programma - Ben Ketting

Ben Ketting is in 1960 geboren in Apeldoorn. Hij groeit op in Apeldoorn.
Op 7-jarige leeftijd begin hij met pianolessen. Hier blijkt dat hij een groot improvisatie vermogen heeft, en een creatieve geest.

Zijn moeder overlijdt op 47-jarige leeftijd geheel overwacht. Dit heeft een enorme impact op zijn leven en dat van zijn vader, zijn broer en zus.

Hij studeerde klassiek piano bij Jeanine Dispa-van Meeveren aan het Arnhem's Concervatorium en piano lichte muziek bij wijlen Henk Elkerbout aan de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum.

Vanaf 1980 is werkzaam als freelance muziekredakteur voor de NCRV. Hij werkt mee aan de opnames en mixages van verschillende jaargangen "Flevofestival'. Werkt met Jaap de Groot mee aan de familieshow, een radio programma. Voor de NCRV produceert hij 2 platen met kinderliedjes. "Kletsmajoor 1 en 2.

In 1980 maakte hij met de groep Design zijn eerste plaat 'A company of friends'.

In 1985 tourt hij met de Amerikaan Scott Wesley Brown en Bob Fitts door Zuid- Afrika. Scott is een grote inspirator voor de ontwikkeling van Ben's persoonlijke ministry.

Rond deze tijd treedt hij op gedurende het eerste Go-festival in India, en bezoekt verschillende projecten van Moeder Theresa in Madras.

Van 1985 tot 1989 doet hij een aantal reizen met de Logos en de Doulos, schepen van Operatie Mobilisatie. Op deze schepen heeft hij een muziek bediening.

In 1989 ontmoet Ben tijdens zijn optreden op het eerste Love Europe van O.M., de contemperary Christian rockband Harvest. Samen met Jerry Williams en Ed Kerr is hij drie jaar onderdeel van Harvest en doet honderden concerten in de USA. In deze tijd ontmoet hij mensen als Matthew Ward, Paul Baloche, Annie en Buck Herring. Ook zij dragen bij aan de rijke ervaring die hij in de USA opdoet.

Tijdens zijn verblijf in Amerika maakt hij met Benson Record een CD: Asian Skies. Op deze budget CD de ervaringen van zijn missie reizen. Het wordt een album waar vrienden als Rita Baloche, Gary Leach (RoseWood studio Tyler TX) Glad, John Hammond en andere bekende artiesten aan meewerken.

Ben ontmoet in 1991 Kim, gedurende een concert in Indanapolis, USA. Kim is geboren in Danville, Indiana. Ze trouwen pas 7 jaar later in de USA. Ben en Kim hebben samen 2 zoons. Kim’s dochter Kayleigh woont ook in Nederland. Kim is een grote inspiratiebron. Samen hebben ze het project Children of Light geschreven.

Vanaf 1992 werkt Ben voor de Evangelische Omroep als programmamaker. Hier vindt hij zijn eerste liefde terug: Werken met en voor kinderen. Ben ontwikkelt samen met anderen het muziek programma Prinsen en Prinsessen en is verantwoordelijk voor 9 seizoenen P&P. Voor de EO produceert hij 7 CD's 'Prinsen en Prinssen' en werkt mee aan verschillende andere CD producties voor deze omroep.

In 2001 komt zijn luisterliedjes-CD 'En toen ben ik' uit.

In 2002 overlijdt Ben's vader op 72-jarige leeftijd. Het gemis van beide ouders is iets dat hem moeilijk valt. Maar inspireert hem destemeer zich te concentreren op de leefwereld van kinderen. Anno 2007 is Ben nog steeds betrokken bij de Evangelische Omroep, als presentator en programmamaker. Daarnaast schrijft hij privé materiaal voor andere artiesten en projecten.

Website van Ben Ketting: www.benketting.nl

Terug