Programma - Gospel Live Experience

De Gospel Live Experience, ofwel G.L.E. is een internationale gospelformatie opererend op europees niveau, die een dynamische, gospelshow brengt met hoogstaand entertainment.

Kort na hun eerste ontmoeting eind 1999 werd de G.L.E. gevormd. Het aantrekken van zangers en overige muzikanten was een enorme zoektocht, maar versterkte ook de onderlinge band met elkaar en gaf diepgang aan de ingeslagen weg. De Benelux-tour startte in 2001 en was een groot succes. Het publiek wist de nieuwe aanpak met een hoog entertainmentgehalte te waarderen en er waren voldoende raakvlakken met de traditionele gospelsongs, welke in een nieuw, moderner jasje gestoken waren. Ondertussen werd er hard gewerkt aan het schrijven en composeren van nieuw, eigen repertoire.

Uitgangspunt was steeds om de gospel in Nederland op een hoger plan te brengen. Het combineren van de talenten van vocalisten en de kracht van een band op top-niveau heeft uiteindelijk geleid tot een vernieuwende show met eigentijdse, verfrissende gospelsongs met een groovy, jazz soul en R&B sound, doorspekt met bekende populaire gospelnumers. Oktober 2006 was de release van het nieuwe album “Thank you my Brother!”. In een uitverkocht theater “De Uitstek” in Zwijndrecht was het publiek enorm enthousiast en werd tevens het startschot gegeven voor de nieuwe tournee van de G.L.E. langs theaters, kerken en christelijke evenementen.

De GL.E. is een projekt van de Stichting Gospelpromotie Nederland en kan bogen op professionele musici, zangers en technici die hun sporen in de muzikale wereld al ruimschoots verdiend hebben. Naast het gebruik van top-apparatuur op het gebied van licht en geluid beschikt de G.L.E. over een eigen Pro-Tools HD geluidsstudio en daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig om een professionele en op amerikaanse leest geschoeide show op de planken te brengen.

Een concert van de Gospel Live Experience is letterlijk een ‘belevenis’op zich die je niet wilt missen! We hopen jullie dan ook op Praise900 te mogen ontmoeten op het podium of bij onze stand op het terrein!


Website van Gospel Live Experience: www.gospel-live-experience.nl

Terug