Elly en Rikkert zijn een Nederlands echtpaar dat christelijke liedjes zingt, bestaande uit Elly Zuiderveld-Nieman en Rikkert Zuiderveld. Binnen christelijk Nederland zijn ze vooral bekend door hun kinderliedjes. Daarnaast heeft het koppel een uitgebreid oeuvre aan liedjes voor volwassenen. Ze treden nog regelmatig op door het hele land waarbij ze begeleid worden door de muzikanten Jan Borger (keyboard) en Dick Le Mair (drums en percussie).

Biografie
Al zo’n 40 jaar lang schrijven ze hun liedjes en treden ze op, overal in Nederland en België.

Oorspronkelijk los van elkaar begonnen,  Elly Nieman met haar sprookjesachtige en Rikkert Zuiderveld met zijn cabareteske liedjes, vormen ze sinds hun huwelijk in 1968 een duo.
In die tijd hebben zij ruim 40 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’,  ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel cd ’30 Jaar Onderweg’. De meest recente  cd van Rikkert, met de titel ‘Solo’ is uitgekomen in 2007. De in oktober 2009 uitgekomen solo cd van Elly heet "Circusprinses".

Een deel van hun werk is speciaal voor kinderen, zoals de cd’s ‘Een gat in de lucht’ en ‘Gefeliciteerd’.  Aan het tv-programma ‘De Ark van Stekeltje’ hebben ze 8 jaar lang meegewerkt, en momenteel doet Elly de tv-serie ‘Elly en de Wiebelwagen’.

Sinds een aantal jaren schrijven ze ook boeken. Elly publiceerde diverse kinderverhalen, Rikkert bundelde oneliners en diergedichten. Ook is er het boek ‘Vrije Vogels’ verschenen over het leven en werk van deze liedjesmakers en –zangers.

Hun ongedwongen manier van communiceren met het publiek maakt een voorstelling tot een bijzondere belevenis. Uitgebreide informatie over hun geschiedenis, een compleet overzicht van de cd’s en de concertagenda, is te vinden op www.ellyenrikkert.nl.