De Paksband is ontstaan uit Jeugdkerk Paks, de jeugdkerk van de Bethlehemkerk, met het idee de muziek daar te ondersteunen.
In de loop van de jaren is het een steeds grotere band geworden en zijn ze zich steeds meer gaan ontwikkelen. Ze oefenen nu elke vrijdagavond en spelen standaard elke eerste zondag van de maand bij Jeugdkerk Paks. Hiernaast spelen ze ook in jeugddiensten van de Bethlehemkerk en Morgensterkerk, maar ook in Sliedrecht. Twee jaar terug hebben ze een Paks Praise georganiseerd en dit jaar willen we dat vervolgen met een Sing-in. Ze vinden het erg leuk om als band zo divers bezig te zijn en gaan binnenkort bijvoorbeeld ook in Jongerencentrum Upstairs spelen.

De band bestaat uit Jos (zanger, akoestische gitaar), Eva (zangeres, viool), Marije (zangeres), Willem (piano), Koen (elektrische gitaar), Sophie (bas), Kasper (drum) en Marleen (zang). Ze spelen veel opwekkingsliederen, maar ook worshipsongs van bijvoorbeeld Hillsong, Casting Crowns en Michael W. Smith. Ze kunnen het beste omschreven als een praiseband.